Trondheim | Norges teknologihovedstad | A1 Siemens
1337
page-template-default,page,page-id-1337,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Daniel Green, leder for batterifabrikken og Siemens Energy Offshore Marine Center i Trondheim.

Pionér i det grønne skiftet:

Batteriteknologi i verdensklasse

Norges første automatiserte batterifabrikk for marine -og offshorenæringen ligger i Trondheim. Som teknologileder og pionér på vei inn i det grønne skiftet, har energigiganten Siemens Energy bidratt sterkt til å plassere trønderhovedstaden på miljøkartet.

Fabrikken er automatisert og robotisert for å oppnå høy effektivitet.

− Vi har en årlig kapasitet tilsvarende 150-200 ferger, sier Daniel Green, leder for batterifabrikken og Siemens Energy Offshore Marine Center i Trondheim.

En god leveranse fra i fjor er til verdens største helelektriske bilferge, Bastø Electric, som seiler på landets travleste innenrikssamband, mellom Moss og Horten. Den har en batterikapasitet tilsvarende 50 store Tesla-biler, og har tatt i bruk Siemens Energy sin unike teknologi for lynraske og sikre ladesystemer.  Batterisystemer fra Siemens Energy gjør at fergeselskapet Bastø-Fosen kan redusere sine CO2-utslipp med 75 prosent, og kutte årlig dieselforbruk tilsvarende seks millioner liter.

 

Holdbar og trygg teknologi

Innovativ teknologi har vært kjernen i Siemens Energy i mer enn 170 år, og vil fortsette å være kjernen i fremtidig virksomhet.

− Vår kompetanse og lange erfaring med helhetlig elsikkerhet er en trygghet for våre kunder. Som teknologileverandør og samarbeidspartner tar vi et helhetlig ansvar for leveransen og sikkerhet om bord. Vi mener at vi kan tilby det mest lønnsomme og sikre batterisystemet på markedet i dag, sier Green.

Siemens Energy er verdens største og mest komplette leverandør av kjerneteknologiene fra energikilde til forbruker og kan sammen med sine kunder drive det grønne skiftet gjennom holdbare, effektive og trygge løsninger.

–Vi kan tilby velprøvde og veltestede løsninger som kan gi våre kunder null-utslipp, forutsigbar drift og lave omkostninger. Dette skjer i tett og godt samarbeid med industri, myndigheter og  klaseselskaper, sier han.

 

Fra testing til industri

Testing og godt samarbeid er også stikkord for videre satsning.

– Det at vi i Norge baserer samarbeid på tillit, mener jeg gir oss et stort konkurransefortrinn. Vi er gode på godt entreprenørskap, nå må vi fokusere på fortsatt å bygge kompetanse. Vi må ha tiltro til våre samarbeidspartnere, og lage industri av det. På den måten skal Siemens Energy fortsette å utvikle teknologiske løsninger, og bidra til at Norge fortsetter å være konkurransedyktig. I dag ligger Norge langt foran resten av verden, blant annet i elfergeindustrien. Samhandling kombinert med teknologiske nyvinninger, gjør at dette fortsatt er en realistisk målsetting, avslutter Daniel Green.

Dette er Siemens Energy

  • Et at verdens ledende energi- og teknologiselskaper
  • Samarbeider med kunder og partnere om fremtidens energisystemer, og bidrar til en mer bærekraftig verden
  • Dekker i sitt arbeid nesten hele energiverdikjeden
  • Mer enn 50% av porteføljen er allerede avkarbonisert
  • En majoritetsandel i det børsnoterte selskapet Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gjør Siemens Energy til en global markedsleder for fornybar energi
  • Omtrent en sjettedel av elektrisiteten som produseres på verdensbasis er basert på teknologier fra Siemens Energy
  • Over 90 000 ansatte fordelt over 90 land

www.siemens-energy.com