Trondheim | Norges teknologihovedstad | A11 Kristiansund kommune
1347
page-template-default,page,page-id-1347,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Møre og Romsdal fylkeskommune

Møter fremtiden med positiv satsing

Kristiansund kommune vil ha ungdommen hjem. Nå bygges det blant annet campus for høyere utdanning og et spenstig kulturhus.
– Vi vil bygge opp et samfunn i Kristiansund som tiltaler ungdommen, sier ordfører Kjell Neergaard og varaordfører Berit Marie Frey.

Campus Kristiansund

Campus Kristiansund (CSKU) skal samle fag – og høgskoleutdanning, forskning og innovasjon på ett sted, og er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune

– I Kristiansund har vi stort fokus og bred satsing på havnæringen, tang tare og havbunnsmineraler. Samtidig er vi i god drift med petroleumsnæringen. Det skal gjenspeiles i utdanningsmulighetene med blant annet petroleumslogistikk, marin logistikk og økonomi. Fagskolen har også maritime utdanninger, sier Neergaard og Frey.

CSKU skal stå klart i 2024.

 

Kulturløft

Det etterlengtede kulturhuset Normoria skal endelig stå klart i 2024.

– Vi har fire veletablerte, profesjonelle kulturleverandører som i dag er bærebjelken i kulturlivet i Kristiansund og på Nordmøre. Det er Stiftelsen Nordmøre Museum, Kristiansund Bibliotek, Kristiansund kulturskole og Operaen i Kristiansund. Nå får de endelig lokalene de trenger, for å kunne produsere og prestere det beste for publikum og brukere, sier de offensive kommunepolitikerne.

Med over 10 000 kvadratmeter er målet at Normoria skal bli en unik møteplass for byens og regionens befolkning.

– Endelig får ansatte, elever og publikum det kulturhuset de virkelig fortjener, slår de fast.

 

Satsing for alle

Kommunen satser massivt, og setter ikke strek ved campus og kulturhus. Også eldreomsorgen og skolesektoren får sitt.

– Vi bygger sykehjem og to nye barneskoler, og det hele blir kronet med en betydelig sikkerhetsoppgradering når en topp moderne brannstasjon står klar. Vi ønsker at det skal være attraktivt å bo i den flotte byen vår, og har valgt å møte fremtiden med positivitet, utvikling og satsing, avslutter Kjell Neergaard og Berit Marie Frey.